PSV f4

Soalan Akhir Tahun PSV Tingkatan 4 adalah antara bahan-bahan terbaik yang kami ada….Bahan yang terdapat di sini memenuhi keperluan Pentaksiran Berasaskan Sekolah yang dilaksanakan secara menyeluruh mengikut prinsip bahawa semua mata pelajaran yang terkandung dalam KSSM memainkan peranan yang penting bagi memenuhi keperluan jasmani, rohani, emosi dan intelek untuk membantu perkembangan potensi individu.

Berdasarkan prinsip ini, pendidikan merupakan satu usaha berterusan seperti yang telah dinyatakan dalam Falsafah Pendidikan Malaysia. Proses pendidikan merupakan suatu proses yang berlaku secara berterusan sejak kita dilahirkan sehingga kita mati. Prinsip inilah yang telah diterap kan dalam KBSM dan KSSM, yang menggalakkan manusia menuntut ilmu sama ada secara formal ataupun tidak.

Peperiksaan mampu mempertingkatkan motivasi diri seseorang menjadi lebih cemerlang dan merupakan salah satu jalan yang cerah untuk kecemerlangan ilmu dan kehidupan di masa hadapan di samping menilai kemampuan pelajar untuk meneruskan pembelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.

Justeru itu perancangan yang rapi telah dilakukan agar segala bahan yang dimuatkan di sini adalah berkualiti dan boleh digunapakai oleh semua…Semoga Bermanafaat..
DIPERSILAKAN KLIK AND SHARE …..

Sila Dapatkan “Soalan Akhir Tahun PSV Tingkatan 4” di sini

Follow kami di Facebook di https://www.facebook.com/gurubesar dan Follow kami di Telegram di https://telegram.me/gurubesar7 untuk pelbagai info, maklumat serta bahan terkini…..

telegram eperkhidmatan 3

Sila Dapatkan Soalan-soalan Akhir Tahun yang lain di …..

Anda juga mungkin berminat dengan perkara di bawah !!!….

 1. BAHASA MELAYU
 2. PENDIDIKAN SENI VISUAL
 3. BAHASA INGGERIS
 4. MATEMATIk
 5. SEJARAH
 6. TASAWWUR ISLAM
 7. PENDIDIKAN ISLAM
 8. PENDIDIKAN MORAL
 9. ADDITIONAL MATHEMATICS
 10. REKA CIPTA
 11. SCIENCE
 12. PHYSICS
 13. PERNIAGAAN
 14. BIOLOGY
 15. GEOGRAFI
 16. CHEMISTRY
 17. EKONOMI
 18. ASAS SAINS KOMPUTER
 19. PENDIDIKAN SYARIAH ISLAMIAH
 20. PRINSIP PERAKAUNAN
 21. PENDIDIKAN AL-QURAN & AL-SUNNAH
 22. SAINS SUKAN
 23. BAHASA ARAB
 24. BAHASA CINA

IKLAN :

…..SILA KLIK DI BAWAH untuk dapatkan Pelbagai Jenis Nota, Soalan Peperiksaan, Skema Jawapan, Tips Peperiksaan, Ramalan, Soalan KBAT, Nota, Modul, Latihan, Rujukan, Informasi dan sebagainya dalam dunia pendidikan..

gurubesar brand